ћирилица  |  latinica  

Aktuelnosti

Na osnovu Odluke o uređenju Grada Novog Sada, Javno komunalno preduzeće „Tržnica“ Novi Sad donelo je Program rada Zimske službe za 2016. – 2017. godinu. Ovim Programom obuhvaćene su sve novosadske pijace koje je Grad poverio na upravljanje našem preduzeću. 
Program rada Zimske službe obuhvata period od 15. novembra 2016. do 15. marta 2017. godine. Rad Zimske službe može se pomeriti u slučaju snežnih padavina pre vremena predviđenog za početak rada Zimske službe, odnosno nakon završetka predviđenog perioda. Kako bi naše Preduzeće bilo spremno za nastupajući zimski period, oformljena je Zimska služba u kojoj je direktno angažovano ukupno 32 radnika preduzeća. Sneg i led će se uklanjati sa pijačnih prostora koji se nalaze u okviru granica na kojima se nalaze pijace. Za vreme snežnih padavina sneg će se uklanjati u meri neophodnoj za nesmetan pristup tezgama kako prodavcima, tako i kupcima. 
Za vreme snežnih padavina, predviđeno je da prostor za čišćenje snega i leda obuhvata prostor pijace i prilaze pijaci u širini od 1,5 do 2 metra, kako bi se omogućilo nesmetano kretanje svih pešaka i vozila. Zakupci lokala na pijacama takođe su u obavezi da čiste prostor ispred svojih objekata. 
Preduzeće je za nastupajuću zimsku sezonu pripremilo neophodnu mehanizaciju, i to: tri traktora, četiri freze, 22 sekača za led, devet ručnih i dva mašinska rasipača za so kao i dovoljan broj drvenih i aluminijumskih lopata za čišćenje snega. Za slučaj poledice, JKP „Tržnica“ Novi Sad u ovom momentu raspolaže sa oko 8,5 tona industrijske soli za posipanje po pijacama i stazama oko njih. 
Ukoliko dođe do vanrednih obilnijih padavina na poslovima rada Zimske službe, biće angažovan dodatni broj zaposlenih.