ћирилица  |  latinica  

Aktuelnosti

Javno komunalno preduzeće „Tržnica“ Novi Sad shvata značaj kompleksnosti organske poljoprivredne proizvodnje, zbog čega smo nakon rekonstrukcije Riblje pijace pre pet godina, otvorili „Organsku ulicu“ dajući tako prednost proizvođačima hrane bez upotrebe sintetičkih pesticida, mineralnih đubriva i genetski modifikovane hrane.

Manifestacija „Organska ulica grada Novog Sada“ uz podršku Gradske uprave za privredu je sjajna prilika za sugrađane i sugrađanke da se upoznaju sa sertifikovanim organskim proizvodima, nutritivno bogatijom i zdravstveno bezbednom hranom.

Novosadske pijace kojima upravlja JKP „Tržnica“ Novi Sad su svakako mesta na kojima se mogu kupiti sveže životne namirnice, ali je današnji događaj prilika da se svi zainteresovani informišu o organskoj proizvodnji u Vojvodini i Novom Sadu, čuju nešto više o hrani proizvedenoj po organskim principima.

Sve tezge u „Organskoj ulici“ na Ribljoj pijaci su klasifikovane kao treća kategorija, one su nešto jeftinije, jer i na taj način proizvođačima organskih namirnica, želimo pomoći i stimulisati ih da izlažu na Ribljoj pijaci, sa nešto nižom pijačarinom, svesni drugih troškova koje imaju u procesu proizvodnje.

 

 

                                                   Služba za marketing i odnose sa javnošću