ћирилица  |  latinica  

Riblja pijaca

Riblja pijaca
Riblja pijaca
Riblja pijaca
Riblja pijaca
Riblja pijaca
Riblja pijaca
Riblja pijaca

O pijaci

Sa najdužom tradicijom u gradu, Riblјa pijaca je od mesta koje je sredinom XIX veka služilo isklјučivo za snabdevanje građana svežom ribom, vremenom prerasla u klasičnu zelenu pijacu, sa bogatom ponudom svežih polјoprivrednih proizvoda, živinskog mesa, ribe i mešovite robe.

Na površini od 9.000m2, ova pijaca je opremlјena sa oko 500 prodajnih mesta, 54 poslovna prostora i 50 prodajnih mesta sa rashladnim vitrinama predviđenim za prodaju mleka i mlečnih proizvoda i svežeg živinskog mesa.

Krajem 2014. godine otpočelo je renoviranje najstarije pijace u gradu. Iako plan predviđa obnovu lokala i tezgi, vodi se računa da se sačuva duh pijace.

Riblјa pijaca se nalazi na veoma atraktivnoj lokaciji, između najužeg gradskog jezgra i obale Dunava. Strateško opredelјenje rukovodstva jeste da ovu pijacu uvrsti u turističku ponudu grada, zbog čega se redovno organizuju razne tematske manifestacije. Saradnja na tom polјu je ostvarena sa relevantnim institucijama, u prvom redu sa Turističkom organizacijom grada Novog Sada, koja je prepoznala značaj manifestacija kao što su Zlatiborska pijaca, Dani Leskovačkog roštilјa, Noć muzeja – Urbanluk, Ukusi tradicije, Novosadske priče i mnoge druge.Pronađite nas