ћирилица  |  latinica  

AktuelnostiPored redovnog, svakodnevnog uređenja pijaca, JKP „Tržnica“ Novi Sad dva puta godišnje organizuje i veliko čišćenje na svim novosadskim pijacama. U nedelju, 25. oktobra 2020. godine, sa Najlon pijace počinje akcija Jesenjeg čišćenja pijaca. Dužina trajanja ove akcije zavisiće od vremenskih uslova, kao i obima posla, a predviđeno je da bude završena do 3. novembra. Specifičnost ovogodišnje akcije je da je produžena zbog pandemije koronavirusa.

Radnici Službe za održavanje higijene redovno održavaju sve pijace tokom cele godine, a u jesenjoj akciji će, pored redovnog održavanja higijene, uklanjati čvrst i kabast otpad, čistiti i prati oluke, orezivati i seći grane tamo gde je potrebno, kositi travu, uklanjati nakupljeno lišće, izvršiti deratizaciju, dezinsekciju i dezinfekciju pijaca.

JKP „Tržnica“ Novi Sad za navedene poslove poseduje sopstvenu mehanizaciju: korpu za rad na visini, dva velika traktora sa čistilicama, dva mala traktora, kao i tri vrste čistilica različitih kapaciteta. Upotrebom sopstvene mehanizacije znatno se štedi na vremenu potrebnom za uređivanje i čišćenje pijaca, održavanje higijene je na višem nivou, što i jeste jedan od ciljeva poslovanja JKP „Tržnica“ Novi Sad.