ћирилица  |  latinica  

Aktuelnosti

Danas je u poseti JKP “Tržnica” Novi Sad bio Zdravko Jelušić, član Gradskog veća Grada Novog Sada zadužen za komunalne poslove.

Tokom obilaska Satelitske pijace, u razgovoru sa Urošem Lončarom, VD direktora JKP “Tržnica” Novi Sad naglašeno je kolika je važnost uređenja ove novosadske pijace i rad na daljem unapređenju ove, ali i drugih pijaca kojima upravlja JKP “Tržnica” Novi Sad.

Jelušić je naglasio da pruža podršku JKP “Tržnica” Novi Sad u planiranim aktivnostima, a da sugeriše da se dalji radovi na Satelitskoj pijaci odvijaju u nekoliko faza i da se vodi računa o estetici i funkcionalnosti prilaza ovoj pijaci. Naglasio je da mu je želja da i ova pijaca bude uređena i na nivou kakav zaslužuju da imaju pijace u gradu koji je evropska prestonica kulture poput Novog Sada i da veruje da će novo rukovodstvo JKP “Tržnica” Novi Sad uspeti u tome.

U vezi sa tim, VD direktora JKP “Tržnica” Novi Sad Uroš Lončar naglasio je da je namera da se novouređenom platou ove pijace pripoji parcela koja se nalazi uz njega i da će se time svakako stvoriti uslovi za bolji raspored tezgi i veći komfor kako zakupaca, tako i posetilaca ove pijace. Lončar je istakao odličnu saradnju sa Upravom za komunalne poslove Grada Novog Sada i najavio dalje uređenje Satelitske pijace koja će se ogledati u postavljanju novih montažnih objekata, tezgi i vitrina uz podršku gradonačelnika Miloša Vučevića i Grada, a skupa sa Upravom za urbanizam i građevinske poslove, Upravom za građevinsko zemljište i investicije i JKP “Put” Novi Sad dogovarati dalje investicije koje se tiču uređenja same pijace, ali i okoline.

U prethodnom periodu na Satelitskoj pijaci uređen je plato na kome se nalaze tezge, montažni objekti i lokali. Planirani radovi na daljem uređenju obuhvatiće zamenu dotrajalih montažnih objekata, tezgi i vitrina.